Välkommen till Släktforskarsidorna

(eller hur vi blev som vi blev)

 

Släktforskning har blivit ett stort intresse för familjen. Det började med att vår dotter Julia fick en skoluppgift att rita upp sitt släktträd. Sedan fortsatte det av bara farten.

Vi tog ett abonemang på "AD-Online", skaffade programmet "Minsläkt", och intresset var väckt.

Både jag och Carina har anor från Bohuslän och Malmön, så det blev att vi startade där. Mycket information om Askum finns att tillgå direkt på nätet via Släktdata,så där blev det en rivstart.

På Malmön kom vi över ett häfte (1800-talshusen i Malmöns Fiskeläge) skrivet av b.l.a Inge Dahn.
I häftet skrivs om bebyggelse och befolkning på Malmön genom tiderna.
Till höger finns ett antal länkar som vi har haft mycket glädje av under forskningen.

Jag har lagt in våra anors födelseplatser i Goggleearth för att få en liten överblick på hur anorna har förflyttat sig genom åren.Jag kallar det för Geografisk släktforskning.

Kenneths forskning är uppdelad i två delar:

Carinas forskning hittar du här:

Programmet "Släktdata" har en mycket enkel och bra funktion för att konvertera till html format, så uppdateringar kommer så fort vi får in ny information.

Rolf Blom har en riktigt fin och informativ sida om livet på Malmön.Även Rished och Buaegnahem är två kalas sidor för intresserade.

En del Rötter på b.l.a min morfar Erik johannessons sida finns i Majorna (Göteborg).En mycket bra sida jag stötte på är Majgrabbar.Där kan man gå runt bland gator och hus i gamla Majorna.